Renovering af hus

Husk akustikken, når du bygger og renoverer dit hus

​I dag vælger rigtig mange at lægge klinker i husets opholdsrum.

Klinker giver et moderne udseende i hjemmet, og de er ofte lettere at vedligeholde end trægulve og gulvtæpper.

Men valget af klinker gør det også nødvendigt at rette særlig opmærksomhed mod lydisoleringen i dit hjem. Det er åbenlyst, at det larmer mere at tabe tunge genstande på et klinkegulv end på et gulvtæppe – og at ting nemmere går i stykker, når de rammer et klinkegulv.

​Men hvad der måske er mindre åbenlyst, og hvad rigtig mange nybyggere ikke tænker på, er klinkernes betydning for hjemmets akustik.

Klinkegulve forstærker rumklangen i dit hus markant. Det vil sige, at både samtaler og daglige gøremål kommer til at lyde langt højere, end man er vant til fra et hjem uden klinker.

Akustiklofter

Hvis du er opmærksom på det, allerede før du påbegynder dit byggeprojekt, kan du overveje at sikre dig mod for meget rumklang ved at benytte såkaldte lydlofter eller akustiklofter. Der findes en lang række loftløsninger, som er designet til at reducere støj.

Lydplader

Hvis du allerede har bygget skroget til dit nye hjem, og lofterne derfor er valgt, kan du vælge at opsætte lydplader i loftet eller på væggene. Støjabsorberende lydplader er som oftest særlige plader beklædt med tekstil, som stopper lyden i rummet og dermed reducerer rumklang og rungen fra både samtaler og anden støj.

Den lette løsning

Billeder på væggene, møbler og små tæpper på gulvene kan også tage en stor del af den støj, som klinkegulvet ellers kan være skyld i. Hvis støjgenerne i dit hjem ikke er så store, kan det ofte være nok at hænge et par billeder op på væggene og sørge for, at der er elementer i rummet, der kan bryde med larm og rungen i rummet.

Få vejledning og gør det rigtigt første gang

Det er altid en god idé at tage en fagperson med på råd, når du skal bygge hus. En fagperson kan sikre, at du har overvejet alle muligheder og konsekvenser ved de valg, du skal træffe i løbet af dit byggeprojekt. På den måde undgår du eksempelvis et færdigbygget hus med dårlig akustik.

Hos Murerfirmaet Brogaard vil vi meget gerne tages med på råd og hjælpe dig med at finde den rette løsning for dig. Står du overfor et byggeprojekt, så kontakt os. Vi står ikke blot for murerarbejdet, men leverer, i samarbejde med vores dygtige underentreprenører, hele byggeløsninger af høj kvalitet, så dit drømmehjem kan blive en realitet.